Večer matematike

 
       Večer matematike čiji je organizator Hrvatsko matematičko društvo i ove godine, po treći put, održana je u Dječjem vrtiću "Malešnica" i to 01.12.2016. godine u objektima Cesarićeva 4, Ante Topić Mimare 34 i Dolovska 27.       
       Večer matematike organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje male radne centre odnosno "matematičke stanice" s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Djeca prolaze kroz radne centre te na kraju dobiju Zahvalnicu o sudjelovanju. Aktivnosti su prilagođene djeci predškolske dobi te djeca zajedno s odraslima kroz igru i zabavu  usvajaju osnovne i početne matematičke pojmove.

       Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i među djecom od najranije dobi, a provodi se vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske.

       Ove godine u Večeri matematike u Dječjem vrtiću "Malešnica" ukupno je sudjelovalo 183 sudionika (djece i odraslih). Voditeljice radionica su ove godine bile iz objekta Cesarićeva 4 (Monika Kostanjvac, Nikolina Marđetko, Danica Hrgić, Anđela Berislavić, Katarina Žagar, Lana Ribarić Rogić), iz objekta Ante Topić Mimare 34 (Ana Plazibat, Mirela Hrestak, Jelena Slavečki, Željka Horvatin, Ksenija Jagar, Lana Radošević, Nevenka Blažina) i objekta Dolovska 27 (Mersija Plančić Dlačić i Lidija Grobenski).



 

Ispiši stranicu