Odgojno obrazovni kutić

 Odgojno-obrazovni rad "na daljinu"


                                        
"Ovaj vrtić radi online" - Jutarnji list, 12. travanj 2020. godine

 

Poštovani roditelji,

 
       Dječji vrtić "Malešnica", ravnateljica, pedagoginje, psihologinja, defektologinja i zdravstvena voditeljica, a napose odgojitelji vaše djece pružat će vam potporu u vašoj roditeljskoj ulozi u ovoj složenoj situaciji.

       Odgojitelji će putem različitih komunikacijskih kanala (e-mail odgojne skupine, Facebook, WhatsApp ili Viber grupa) nastojati održavati vezu s djecom, a vama pomoći da lakše prebrodite krizu. Odgojne skupine koje nisu prakticirale ovakav oblik komunikacije s roditeljima, istu će pokrenuti u sljedećih nekoliko dana.

Sadržaji komunikacije bit će usmjereni na:
  • stvaranje pozitivnog ozračja;
  • pedagoške materijale i ideje za rad roditelja s djecom kod kuće;
  • prijedloge aktivnosti djece i roditelja (pjesmice, brojalice, pokretne igre, male scenske improvizacije, prijedlog priča i slikovnica, upute za izradu pojedinih sredstava za igru, obilježavanje važnih datuma, blagdana, praznika i dr.);
  • prijedloge za roditelje o kvalitetnim odgojno-obrazovnim, dokumentarnim i sličnim video materijalima na svim medijskim platformama.
       Poznato vam je da odgojitelji odgojno-obrazovni rad planiraju sukladno razvojnim potrebama i interesima djece, odnosno njihovom trenutnom psihofizičkom statusu. Svi sadržaji koje budete dobili biti će planirani i izabrani po tom principu kako bi i u ovoj situaciji, vi i odgojitelji, u partnerskom odnosu mogli zajedno podupirati cjeloviti razvoj vašeg djeteta.
 

       pedagoginje:

Sonja Marković prof. ped. 
Barbara Oremuš mag. paed.

 
                                                                                              ravnateljica:
                                                                       Jadranka Palac Filipović, prof. ped.

 
Ukoliko imate kakvih nedoumica ili pitanja, osim odgojiteljima vaše djece, možete se javiti i svim članovima stručnog tima na sljedeće e-mail adrese:

ravnateljica: ravnatelj@dv-malesnica.hr
pedagoginje:  pedagog.markovic@dv-malesnica.hr pedagog.oremus@dv-malesnica.hr
psihologinja: psiholog@dv-malesnica.hr
defektologinja: defektolog@dv-malesnica.hr
zdravstvena voditeljica: zdravstveni.voditelj@dv-malesnica.hr                           Video "Ostani doma" (izvedba djevojčice L. L. iz odgojne skupine Leptirići)
 


Ispiši stranicu