O nama

          Naš vrtić osnovan je 1996.g. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba o podjeli tadašnjeg Dječjeg vrtića „Bambi“ na Dječji vrtić „Špansko“, Dječji vrtić „Kustošija“ i Dječji vrtić „Malešnica“.

Od osnutka vrtić je imao 19 odgojnih skupina, te se nalazio na nekoliko različitih lokacija. 1996. g. izgrađen je objekt u ulici A. T. Mimare 34 (Malešnica), koji je sa svojim kapacitetom od 10 odgojnih skupina postao centralni objekt. Ostali područni objekti nalazili su se na Trgu Ivana Kukuljevića (Špansko).

Ubrzo po osnivanju, 1997.g., zbog potrebe za povećanjem smještajnog kapaciteta, formirano je još 3 odgojne skupine u prostorima Dječjeg vrtića „Vrapče“. Zbog udaljenosti lokacije svakodnevno se organizirao autobusni prijevoz djece.

          Kako su Malešnica i Špansko u to vrijeme bila mlada naselja zapadnog dijela Zagreba, s izraženijom perspektivom širenja, kontinuirano se javlja potreba za povećanjem smještajnih kapaciteta u DV „Malešnica“. Pedagoške godine 1998./1999. formirano je još dvije odgojne skupine, te ukupan broj odgojnih skupina iznosi 24.

2001. g. otvara se objekt u Dolovskoj ulici u kojem su smještene 2 nove odgojne skupine.

2005. g. izgrađen je objekt u ulici D. Cesarića 4, s kapacitetom od 14 odgojnih skupina, te je ukupan broj skupina tada iznosio 32.

Napominjemo da su se svake pedagoške godine, uz redovne odgojne skupine, formirale i 1-2 odgojne skupine programa predškole.

          U naselju Špansko, 2007.g., izgrađen je još jedan objekt, te će se osnovati novi vrtić (DV „Sunčana“). Zbog zasnivanja novog vrtića, bilo je potrebno napraviti novu raspodjelu objekata između postojećih vrtića na tom području Grada. Tako su područni objekti na Trgu Ivana Kukuljevića dodijeljeni Dječjem vrtiću „Sunčana“, a dio prostora DV „Vrapče“ dat je na korištenje DV „Špansko“.

          Pedagoške godine 2007./2008. Dječji vrtić „Malešnica“ započinje s radom na 3 lokacije - u D. Cesarića 4, A. T. Mimare 34 i Dolovskoj 27, koje su do danas ostale nepromijenjene. Unutar tih lokacija smješteno je 26 odgojnih skupina do 2009.g., kada je, ponovo zbog potreba za povećanjem smještajnog kapaciteta, preuređen prostor u objektu u D. Cesarića, u koji je dodatno smještena 1 odgojna skupina. Od pedagoške godine 2015./2016. u objektu u D. Cesarića prenamjenom prostora smještene su još 2 odgojne skupine.
 

Ispiši stranicu