Međunarodni susret stručnih djelatnika projekta „Pomahajmo v svet/ Say Hello to the World“

       
 
      U Dječjem vrtiću „Malešnica“, 25. svibnja 2023. održao se Međunarodni susret stručnih djelatnika projekta „Pomahajmo v svet/ Say Hello to the World“ na kojem su nazočili ravnatelji, stručni suradnici i odgojitelji iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
      Projekt "Say Hello to the World" je međunarodni  projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima i školama međusobno povezuju preko video mreže. Na taj način djeca imaju priliku vidjeti se uživo, komunicirati, naučiti strane riječi. Veliki naglasak je na upoznavanju različitih kultura, običaja, načina života. Djeca mogu jedna drugima pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore.
       Stručno predavanje na temu „Digitalni alati i suvremena tehnologija“ održala je dr. sc. Edita Rogulj.
      Na susretu su iznijeti primjeri iz prakse mentora koji su aktivno uključeni u projekt, a vezani uz glavne teme susreta: korištenje digitalnih alata i suvremene tehnologije u provedbi projekta, razvoj kompetencija komunikacije na stranom jeziku, suradnja s roditeljima te užom i širom društvenom zajednicom.
      Zadnji dio susreta bio je posvećen edukaciji za one koji su već  uključeni ili se tek žele uključiti u projekt „Pomahajmo v svet“. Sudionici su dobili informacije, novosti, napomene te primjere dobre prakse vezane uz projekt te su imali prilike postavljati pitanja, ali i iznositi vlastita iskustva.

       Više o samom Međunarodnom projektu „Pomahajmo v svet/Say Hello to the World“ možete saznati na slijedećoj poveznici:


 
       http://www.sayhellototheworld.eu/en/project
         http://www.sayhellototheworld.eu/hr/projektIspiši stranicu