Projektni dan "Svako dijete, jedan cvijet"

 
       Dječji vrtić „Malešnica“ od 2012. godine s ponosom ima status Eko škole. Jednom godišnje organizira Projektni dan. Tom prigodom prezentira postignuća vezana uz Odgoj za okoliš i održivi razvoj.
       Ove godine Projektni dan je održan 29.3.2022. godine pod nazivom „Svako dijete, jedan cvijet“. Djeca folklorne grupe pripremila su program dječjih tradicijskih igara i otplesala ga na vrtićkom dvorištu. „Ladybugs“ djeca engleske grupe otpjevala su pjesmu Planeta Zemlja. Eko grupa „Pčelice“ recitirala je Eko kodeks.
       Provedene su aktivnosti sadnje biljaka na vrtićkom dvorištu u cvjenjaku, vrtu i mediteranskom vrtu. U aktivnosti su bila uključena djeca, roditelji i djelatnici sva tri objekta vrtića.
Dvorište vrtića je obogaćeno novim sadnicama, a djeca su radno-praktičnim aktivnostima obogatila svoja znanja i iskustva o sadnji biljaka. Njegujući biljke djeca se uče ustrajnosti, prate rast i razvoj pojedinih vrsta, uočavaju razlike u boji, veličini, izgledu i sl. Stečena znanja djeca prenose u svoj roditeljski dom. Tako da aktivnosti nastavljaju kod kuće, a kasnije i u školi.
       Ozelenjavanjem prostora vrtićkog dvorišta cilj je ublažiti i zaustaviti klimatske promjene. Takvim djelovanjem trajno pozitivno djelujemo na okoliš u kojem djeca odrastaju za vrijeme boravka u predškolskoj ustanovi.  Ispiši stranicu