Eko akcija „Zelena čistka“ 2021. godine u DV „Malešnica“

     Eko akcija „Zelena čistka“ održana je u 180 zemalja svijeta s ciljem učiniti naš svijet čišćim. Ovom akcijom  jača se svijest mladih za brigu o okolišu. U našoj zemlji, Eko akciju „Zelena čistka“ koordinira Udruga Žmergo.
Eko akcija „Zelena čistka“ planirana je u Dječjem vrtiću Malešnica 17.9.2021., no zbog kišovitog vremena održana je 16.9.2021., u objektima A. T. Mimare i Dolovska, a 22.9.2021. godine u objektu Cesarićeva. Sudjelovalo je ukupno 285-ero djece, 30 odgojno-obrazovnih radnika i 2 člana tehničkog osoblja. Zbog specifične epidemiološke situacije u eko akciji nisu sudjelovali roditelji.
      U akciji čišćenja vrtićkog dvorišta sakupljeno je oko 5 kg plastičnog, 7 kg papirnatog, 15 kg biorazgradivog, 1/2 kg staklenog i 3 kg miješanog otpada. Sakupljeni otpad je zbrinut u adekvatne spremnike. Dio biorazgradivog otpada zbrinut je u vrtićkom komposteru.
       Djeca eko skupine „Pčelice“ sudjelovala su u izradi informativnog plakata Eko akcije i zbrinjavanju otpada u spremnike nakon provedene eko akcije u objektu A.T.Mimare 34.
 

Ispiši stranicu