Integrirani program odgoja za okoliš i održivi razvoj

   
  
    Dugogodišnje promišljanje i djelovanje odgajatelja u suradnji s roditeljima vezano za uređenje vrtićkog okružja te sustavan rad na očuvanju hrvatske kulturne baštine i tradicije potaknulo je stvaranje Integriranog programa odgoja za okoliš i održivi razvoj.

    Osnovni cilj programa jest razvijanje ekološke osjetljivosti i aktivnog odnosa djece i odraslih u neposrednom prirodnom i društvenom okruženju te njegovanje hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

     Sudjelovanje u programu doprinosi razvijanju svijesti o važosti, povezanosti i čuvanju svih eko sustava te ulozi čovjeka, uočavanju i prihvaćanju različitosti, razvijanju i jačanju kulturnog i nacionalnog identiteta, usvajanju zdravog stila života, razvijanju različitih oblika poduzetništva i sl.

     Programom su obuhvaćene različite teme povezane sa zdravljem, prehranom, biljnim i životinjskim svijetom, očuvanjem energije, otpadom, hrvatskom tradicijskom baštinom i obilježavanjem važnih eko datuma. Tijekom pedagoške godine sudjelujemo u brojnim lokalnim i međunarodnim eko-akcijama i projektima te surađujemo s različitim udrugama, institucijama i lokalnom zajednicom.
     
     Integrirani program odgoja za okoliš i održivi razvoj ostvaruje se u sklopu redovitog desetosatnog programa u jednoj dobno mješovitoj odgojnoj grupi djece u dobi od treće do šeste godine života u objektu u ulici A.T. Mimare 34 a življenje u skladu s prirodom postalo je dio kulture vrtića.

      Dječji vrtić „Malešnica“ ima status međunarodne Eko-škole/vrtića od 2012. godine i nositelj je Zelene zastave.

Ispiši stranicu